Landbouwfolie recycling

De jaarlijkse inzameling van folie vindt plaats op donderdag 5 juli a.s. tussen 8.00 en 17.00 uur.

Kuilfolie, kunstmest-, veevoeder- en

kalvermelkzakken kunnen, mits gebundeld en grondvrij, wederom gratis worden ingeleverd. Folie dat niet gebundeld is, wordt berekend à € 10,- excl. BTW per vracht.

Aan het inleveren van stretchfolie zijn stortkosten verbonden (dit moet worden gewogen).

Wij bieden aan om het folie door ons op route af te laten halen. Dit kunt u telefonisch aan ons doorgeven. Voor het ophalen en eventueel laden worden de gemaakte kosten gefactureerd.

Structuur & ruwvoederwinning

Menig klant heeft in het afgelopen jaar positieve ervaringen opgedaan met het Shredlage hakselen; Een betere overgang naar de nieuwe maiskuil vanwege het fijner vermalen van de korrel en een stabieler rantsoen vanwege de structuur van de mais.

Onze nieuwe grootpakpers kan gras, stro of hooi tot 22mm kort snijden. Hierdoor kan, bij het juiste gewas, de pens extra “prik” krijgen. Voordeel van snijden t.o.v. hakselen is dat het product niet kapot wordt geslagen.

 

Stro en hooi

Nog even de kenmerken van de Big Pack 1290 HDP VC High Speed grootpakpers op een rijtje:

 • 1290: pakmaat 90cm hoog, 120cm breed (30% meer inhoud t.o.v. de vorige pers).
 • HDP: perssysteem voor 25-30% vastere pakken, met name in droger product een logistiek en opslag voordeel.
 • VC: VariCut kort snij-inrichring met 51 messen. Deze kan snijden op 22, 44, 92, 200 mm of niet snijden. Voor structuurvoer of strooisel is de kortsnijinrichting de uitkomst!
 • High Speed: een hoge capaciteit tijdens het persen.

Deze pers is uitgevoerd met grote banden voor de laagst mogelijke bodemdruk, electronische balen-weeginrichting en vochtmeting t.b.v. stro en hooi.

De McHale Fusion Vario rondebalenpers kan gras persen en wikkelen met een diameter van 1–1,5m. Hooi en stro kan met een diameter van 0,6-1,7m worden geperst. Door de vastere kern en grotere maat t.o.v. een vaste kamerpers is er een opslag en logistiek voordeel.

 

Bladvlekkenziekte

Gezien het droge weer en de verhoogde kans op stress van de maisplant is het raadzaam de mais te voorzien van een bespuiting tegen bladvlekkenziekte. Dit resulteert in het langer groen blijven van het blad, de sapstroom blijft actief. De korrelvulling en de smakelijkheid worden hierdoor verbeterd (hoger zetmeelgehalte en betere celwandverteerbaarheid).

De meeropbrengst in zetmeel en drogestof bedraagt 5-10%. Afhankelijk van oppervlakte zijn de kosten ca. € 110,-/ha. Een eventuele bespuiting dient te worden uitgevoerd voor het in de pluim komen van het gewas.

 

Sloten maaien

De waterafvoer verbeteren en onkruiddruk vanuit sloten verminderen: de zomer is daar de uitgesproken periode voor. Dit kan door middel van klepelmaaien en maaikorven. Wij bieden de mogelijkheid om in cultuurgewassen met smalle wielen te klepelen.

 

Maisdemoveld

Ons maisdemoveld ligt aan de Wiekenseweg te Gendringen t.h.v. huisnr. 30-38. Wederom is dit gezaaid in samenwerking met KWS. Bij wijze van proef is er onderzaai in een deel toegepast, zodat we deze herfst bij de maisdemo een aantal resultaten kunnen laten zien.

 

Personalia

Wij zijn verheugd dat wij ons team dit voorjaar met drie personen hebben kunnen versterken, te weten:

 • Mark Holthausen, een oude bekende uit Megchelen. Mark voert het shovelwerk uit en assisteert daarnaast in allerlei grondverzet- en loonwerkzaamheden.
 • Bart de Leeuw van Weenen, een Brabander met Zuid-Hollandse roots die kiest voor de Achterhoek. Bart werkt veel met de mobiele kraan en doet allerlei voorkomende werkzaamheden.
 • Maarten Hettinga, een Varsseveldse wereldreiziger die het nu in de buurt zoekt. Maarten voert allerlei voorkomende werkzaamheden uit.

Wij wensen hen allen veel succes in hun nieuwe uitdagingen.

Grasland doorzaaien

De hier en daar zware eerste snede en de aanhoudende droogte resulteert in kale plekken in het grasland. Om op deze plekken de gewenste grassoorten te behouden is het raadzaam deze door te zaaien.

Doorzaaien in de nazomer of herfst is sowieso een geschikte periode om goede grassen toe te voegen aan het grassenbestand.

Grasland-cultivator

Het blijft de aandacht waard: de graslandcultivator. De ervaring heeft geleerd dat het ruim lostrekken van lage plekken en kopakkers de begaanbaarheid in het voorjaar aanmerkelijk verbetert. Voorwaarde is, dat de grond bij bewerking enigszins vochtig is.

AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)

Wij hechten grote waarde aan het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. In onze privacyverklaring beschrijven we welke persoonsgegevens we verzamelen en voor welke doeleinden we deze gebruiken. Ook leggen we uit hoe u uw gegevens kunt inzien, wijzigen of verwijderen. Onze privacyverklaring vindt u op www.vanhalvoorst.nl .

Aanbod:

 • snedes gras van stam
 • kuilmais
 • kuilgras
 • stro af land

Gevraagd:

 • graszaadhooi af land
 • stro af land
 • kuilmais
 • mais op stam

Vragen of suggesties?

Voor vragen en suggesties staan wij uiteraard open. Bel gerust, wij staan u graag te woord.