Landbouwfolie recycling

De jaarlijkse inzameling van folie vindt plaats op donderdag 25 juli a.s. tussen 8.00 en 17.00 uur.

Kuilfolie, stretchfolie, kunstmest-, veevoeder- en kalvermelkzakken kunnen helaas niet meer gratis worden ingeleverd! De oorzaak hiervan ligt bij de veranderde markt voor gerecyclede plastic korrels, de concurrentie van plastic die is gesubsidieerd door de verpakkingsbelasting en de algemene kostenstijgingen. De stortkosten die wij doorbelasten bedragen € 0,07/kg excl. BTW. Hierdoor zal al het aangeleverde plastic moeten worden gewogen. Plastic dat niet vrij is van grond en/of overige afvalresten, zal door ons worden afgevoerd als overig bedrijfsafval. De kosten hiervoor zullen vanzelfsprekend worden doorberekend.

De mogelijkheid bestaat om het folie door ons af te laten halen. Dit kunt u telefonisch aan ons doorgeven. Voor het ophalen en eventueel laden worden de gemaakte kosten gefactureerd.

Sloten maaien

De waterafvoer verbeteren en onkruiddruk vanuit sloten verminderen. Dit kan door middel van klepelmaaien en maaikorven. Bij de klepelmaaier bieden wij de mogelijkheid om in cultuurgewassen met smalle wielen te klepelen.

Graan en graszaad

Het dorsseizoen is in volle gang. Wij zijn u uiteraard graag van dienst bij het dorsen van:

-       Granen en grassen van stam.

-       Koolzaad (met koolzaadbord).

-       Graszaad (incl. zwadmaaien en zwaddoek)

Wij kunnen ook de afzet, transport (met containers) van zaad of overname van stro voor u verzorgen.

Stro, hooi af land

Heeft u interesse in stro of graszaadhooi, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Dan proberen wij uw vraag te koppelen aan het aanbod hier in de regio.

Wij kunnen het stro en hooi persen in kleine, ronde en vierkante balen.

Het product in vierkante balen kan op 22, 44, 92 of 200 mm of niet worden gesneden. Voor structuurvoer of strooisel is de kortsnijinrichting zeer geschikt.

De ronde hooi of strobalen kunnen met een diameter van 0,6-1,7 m worden geperst.

Maisdemoveld

Ons maisdemoveld ligt dit jaar aan de Miltseweg. Op dit veld hebben wij KWS rassen met verschillende zaaimachines gezaaid (Väderstad, Lemken). Indien het zinvol is wordt er later in het jaar een maisdemo gehouden om de verschillende rassen en zaaimogelijkheden te bekijken.

Personalia

Afgelopen periode hebben Alex Lieftink, Wouter Takke en Roy Mombarg ons bedrijf verlaten. Wij wensen hen veel succes met hun nieuwe uitdaging!

Per 1 mei is Jordy Westerveld ons team komen versterken. Hij is afkomstig uit Aalten en heeft de afgelopen jaren loonwerkervaring opgedaan in Duitsland en Luxemburg. Welkom Jordy!

Vacatures

Machinist mobiele kraan. In deze functie werkt de machinist zelfstandig bij opdrachtgevers in Nederland en hoofdzakelijk Duitsland. Een persoon die de ambitie heeft om kraanmachinist te worden (BBL-opleiding), wordt ook nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Rupskraanmachinist (allround inzetbaar). In deze functie voer je zelfstandig werken uit met de rupskraan en aanvullende werkzaamheden in ons bedrijf.

De vacature planner is nog niet ingevuld. Dit is een cruciale functie in ons bedrijf, waarbij je van veel markten thuis moet zijn.

Grasland doorzaaien

Hier en daar worden de eerste kale plekken in het grasland weer zichtbaar. Om op deze plekken de gewenste grassoorten te behouden is het raadzaam deze door te zaaien.

Doorzaaien in de nazomer of herfst met vochtig weer op de hand is een geschikte periode om goede grassen toe te voegen aan het grassenbestand.

Aanbod:

  • kuilmais
  • kuilgras
  • stro af land

Gevraagd:

  • graszaadhooi af land
  • stro af land
  • kuilmais
  • mais op stam

Vragen of suggesties?

Voor vragen en suggesties staan wij uiteraard open. Bel gerust, wij staan u graag te woord.

antsoet seizovergang naar de nieuwe maiskuil; meer structuur in de mais, waardoor rust in het seizoen.r vermalen korrel waardoo