Beregening

De droogte van de afgelopen jaren en dit voorjaar heeft ons doen besluiten een beregeningsinstallatie aan te schaffen. Deze installatie bestaat uit een Buchholz pompset met een omgevingsgeluid van 70dB(A) en is uitgerust met motorbewaking en een GSM module. De haspel is een Buchholz Elite 735 120/450, dit geeft aan dat de slang een diameter van 120mm en een lengte van 450m heeft. Om de afstand van pomp en haspel te overbruggen maken we gebruik van 5” (transport)slang. Dit is dezelfde als van de sleepslang, hierdoor kunnen we een behoorlijke afstand overbruggen. Interesse om te beregenen in loonwerk, neem dan contact met ons op.

Landbouwfolie recycling

De jaarlijkse inzameling van folie vindt plaats op donderdag 23 juli a.s. tussen 8.00 en 17.00 uur.

De stortkosten die wij doorbelasten bedragen € 0,07/kg excl. BTW. Al het aangeleverde plastic moeten worden gewogen. Plastic dat niet vrij is van grond en/of overige afvalresten, zal door ons worden afgevoerd als overig bedrijfsafval. De kosten hiervoor zullen vanzelfsprekend worden doorberekend.

De mogelijkheid bestaat om het folie door ons af te laten halen. Dit kunt u telefonisch aan ons doorgeven. Voor het ophalen en eventueel laden worden de gemaakte kosten gefactureerd.

Sloten maaien

De waterafvoer verbeteren en onkruiddruk vanuit sloten verminderen. Dit kan door middel van klepelmaaien en maaikorven. Bij de klepelmaaier bieden wij de mogelijkheid om in cultuurgewassen met smalle wielen te klepelen.

Graan en graszaad

We staan aan het begin van het dorsseizoen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst bij het dorsen van:

-       Granen en grassen van stam.

-       Koolzaad (met koolzaadbord).

-       Graszaad (incl. zwadmaaien en zwaddoek)

Wij kunnen ook de afzet, transport (met containers) van zaad of overname van stro voor u verzorgen.

 

Stro, hooi af land

Heeft u interesse in stro of graszaadhooi, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Dan proberen wij uw vraag te koppelen aan het aanbod hier in de regio(vrij van stenen).

Wij kunnen het stro en hooi persen in kleine, ronde en vierkante balen.

Het product in vierkante balen kan op 22, 44, 92 of 200 mm of niet worden gesneden. Voor structuurvoer of strooisel is de kortsnijinrichting zeer geschikt.

 

De ronde hooi of strobalen kunnen met een diameter van 0,6-1,7 m worden geperst en gesneden worden tot 46mm.

Zwad maaien

We hebben de meest recente gras snede wederom positieve ervaringen opgedaan met het op zwad maaien van gras. Voordelen hiervan zijn:

-       Voldoende breedte(12,3m) in één zwad, wat de inkuilcapaciteit vergroot.

-       Bij een zeer lichte snede eventueel één zijde afleggen en dubbel opharken(totaal ruim 24m).

-       Een niet te droog product in de kuil bij een lichtere snede en hard drogend weer!

 

Mais demoveld

Ons mais demoveld ligt dit jaar aan de Prinsenstraat in Breedenbroek. Op dit veld hebben wij meerdere KWS rassen met verschillende zaaimachines op een rijafstand van 50cm, 75cm en breedwerpig gezaaid. Te zijner tijd ontvangt u een uitnodiging voor de demo.

Dit jaar zijn wij in de gelegenheid de mais met een kolvenplukker te oogsten en er maiskolvenschroot van te hakselen.

Bonen in mais

Bij een klant hebben we stokbonen gezaaid in een perceel mais. Dit is gezaaid nadat de mais in ca. het 4e bladstadium stond. Bonen hebben een betere ontwikkeling als ze in juni gezaaid worden. Dit zal in een hogere eiwitopbrengst van eigen land moeten voorzien.

Zonnepanelen

Op dit moment laten we op de zuidzijde van onze werktuigenloods zonnepanelen leggen. Onder het mom: “beter zonnepanelen op het dak dan op het land”, willen wij ons steentje bijdragen aan duurzame energie.

Aanbod:

Kuilmais, kuilgras, stro af land

Gevraagd:

graszaadhooi af land, stro af land, kuilmais, mais op stam

Vragen of suggesties?

Voor vragen en suggesties staan wij uiteraard open. Bel gerust, wij staan u graag te woord.

Tel. 0315-651669

www.vanhalvoorst.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

antsoet seizovergang naar de nieuwe maiskuil; meer structuur in de mais, waardoor rust in het seizoen.r vermalen korrel waardoo